Velencei Karnevál
Ország: Olaszország
Régió: Észak-Adria
Város: Velence
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Utazás: Busszal
Szálláshely: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazásazonosító: 459054
További indulási időpontok
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása
1. nap: Budapest-Miramare kastély-Trieszt-Lido di Jesolo
Indulás a kora hajnali órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben látogatás Itália egyik legromantikusabb kastélyánál. A tragikus sorsú Miksa herceg által építtetett Miramare kastélyhoz látogatunk. A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre a kastély épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. Az olasz stílusú, gyönyörű kertet az egész világból összegyűjtött növényfélék (beleértve egészen ritka fajokat is) teszik különlegessé. Miksa főherceg és Sarolta mielőtt elfoglalták volna a mexikói trónt, életük boldog periódusát töltötték az osztrák riviérán, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. A kastélyt 1955-ben államosították és jelenleg múzeum működik benne. Megcsodáljuk a gyönyörű kilátást a szikla csúcsáról a Grignano-öbölre és az Adriai-tengerre, majd rövid látogatás Triesztben. A 'Borgo Teresiano' és a 'Piazza d’Unitá' tér megtekintése után Velence környéki szálláshelyünkre utazunk.
 
2. nap: Burano-Murano-Velence
Reggeli után utazás a kikötőbe, majd hajókirándulás a velencei lagúna két legszebb szigetére. Első megállónk a télen is lenyűgöző színpompás Burano, ahol a bájos városközpontban a csipkekészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk. Programunk Murano szigetén folytatódik, ahol egy rövid bemutatót is megtekintünk az egyik üvegfújó műhelyben, és vásárlásra is lesz lehetőségünk.  A Szent Márk öbölbe érkezve, folytatjuk városnézésünket, illetve részt vehetünk a Karnevál programjain. Visszautazás a szállodába az esti órákban. (Hajójegy: 45 EUR/fő)
 
3. nap: Padova-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány egyik legszebb városába. Padova a név nélküli "Szent" (Il Santo ahogyan Szent Antalt nevezik), a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa. A Szentvárosa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle téren kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere és egy szoborpark is egyben, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Látogatás a kereszténység egyik legpompásabb bazilikájában, ahol Szent Antal ereklyéit is megtekintjük. A szegények védőszentjének tiszteletére épült Bazilika megtekintése után, gyalogosan keressük fel a város további nevezetességeit. Sétánk alkalmával érintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az 1222-ben alapított híres Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket, majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely a város egyik szimbóluma. A padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi, és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Búcsú a Brenta folyó mentén fekvő várostól és hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
Utazás: autóbusszal           Szállás: *** szálloda                  Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: ,-Ft/fő
Félpanzió:15.000,-Ft/főEgyágyas felár: 22.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.100,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 2,8 %
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.650,-Ft
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20
 
HA ÉRTESÜLNI AKAR LEGÚJABB HÍREINKRŐL
EUB utasbiztosítás